Bøger / faglitteratur / strikkemønstre

ÅLJ : Åse Lund Jensen - en dansk strikdesigner


Beskrivelse


Strikkeopskrifter i nordisk stil af eller inspireret af tekstilkunsthåndværker Åse Lund Jensen (1920-1977). Samt kort om Åse Lund Jensen og dansk strikning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Christine Christensen

d. 13. juni 2017

"Strikketøj er ikke alene en lidenskab, det kræver videnskab". Ordene tilhører strikdesigner Åse Lund Jensen, som denne bog er en hyldest til. Det er en opskriftsbog såvel som et nedslag i dansk striknings historie, der vil tiltale erfarne strikkere.

Strikdesigner Marianne Isager fortæller i denne portrætbog om sit møde med tekstilkunsthåndværker Åse Lund Jensen som for altid ændrer hendes måde at tænke håndstrikning på. ÅLJ nøjes ikke med at inspirere Marianne Isager, men ender med at forme hele hendes karriere ved at ansætte hende og senere overdrage sin strikke- og garnvirksomhed til hende, da hun selv dør af lungekræft som kun 57-årig. Bogen er en blanding af små anekdoter og brevvekslinger, artikler om strikning og opskrifter af eller inspireret af ÅLJs strukturer og mønstre.

En flot og meget gennemført strikkebog om en af dansk tekstilkunsts store navne. Alle opskrifter er klassiske i en fin nordisk stil, det er avancerede opskrifter med mange fine mønstre, der let kan bruges i andre sammenhænge.

Der findes ikke lignende portrætbøger, men Fanøstrik er også et nedslag i en særlig strikkekultur med små indslag om inspiration. Marianne Isager og Anette Danielsen har begge udgivet et væld af strikkebøger i samme klassiske stil.