Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åmanden og Mosekonen : fantasy


Beskrivelse


Fantasy. To selvstændige fortællinger om Åmanden og Mosekonen, der må bringe flere og flere menneskeofre til mosen for at forhindre, at den menneskeskabte forurening ikke ødelægger balancen i naturen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 11. sep. 2019

To dystre fortællinger om Åmanden og Mosekonen, der kræver flere og flere menneskeofre for at rette op på den tiltagende forurening. For alle unge og voksne med interesse for fantasyfortællinger.

Bogen rummer to fortællinger om Åmanden og Mosekonen, der begge må arbejde hårdt for at genoprette balancen i naturen, som menneskene forurener med deres affald. I den første fortælling lokker Åmanden unge kvinder ned til søen med sit violinspil og drukner dem. Men en dag bliver han forelsket i en ung kvinde, der er selvmordstruet, fordi hendes ekskæreste har delt nøgenbilleder af hende med andre på nettet. I den anden fortælling klargør Mosekonen morgendagens og aftenens tåge, så også hun kan bringe ofre til mosen for at holde liv i dens planter og dyr. Fokus er på Åmandens og Mosekonens indre liv og tanker. Bogen er 1. bind i serien "Myternes stemme".

Det er et godt greb, at bringe gammel overtro op til nutiden. Det kommer der to meget interessante og dystre fantasyfortællinger ud af. Stemningen er hyperintens og dramatisk, men det bliver næsten for meget af det gode. Bogen kommer ikke helt i mål i forsøget på at blande et nutidsplan med fantasyplanet.

Helle Ryding skriver også fantasy til unge med inspiration fra gamle sagn, hvor SerpinaDødens å er første bind i serien "Klintespind". Samme sagntema er der i den fantastiske roman Dødens åHelle Ryding skriver også fantasy til unge med inspiration fra gamle sagn, hvor Serpina er første bind i serien "Klintespind". Samme sagntema er der i den fantastiske roman .