Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Ånder i mosen


Beskrivelse


Jan spekulerer over, om der findes ånder i virkelighedens verden. Hans storesøster overbeviser ham om, at man kan finde vaskeægte ånder i den nærliggende mose. Det må undersøges.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 13. sep. 2011

En let, lille hygge-gyser for de 6-8-årige begynderlæsere. Den drabelige forside og temaet om ånder skal nok af sig selv få den lille bog ned af hylden.

Få sider, ultra korte sætninger og mange illustrationer gør denne lille gyser til en absolut overkommelig opgave for de fleste. Historien handler om en 8-årig dreng, der efter at have læst en uhyggelig bog, spekulerer over, om der egenlig findes ånder i virkeligheden. Han spørger sin søster, der for at drille ham lidt, fortæller at der er ånder i den nærliggende mose. Drengen tager ned til mosen ved skumringstid for at undersøge sagen - og ét eller andet mystisk foregår der. Historien er moderat uhyggelig og i hvert fald ikke virkelig skræmmende. Og det hele ender godt - omend også noget forudsigeligt. Illustrationerne er enkle, afdæmpede og medfortællende. Forsideillustrationen får lige et pulver ekstra.

Der findes overordentligt mange gysere for begynderlæsere. Denne ligner i indhold, stemning og sværhedsgrad de øvrige fra Mini gys-serien.

En lettilgængelig, lille gyser, der er spændende nok til at fastholde sin læser, men derudover hverken skræmmende eller overraskende.