Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åndernes hvisken


Beskrivelse


Den 15-årige nekromantiker Chloe flygter fra behandlingshjemmet "Lyle house" sammen med 3 andre paranormale unge, men Edisongruppen er lige i hælene på dem. Lykkes det de unge at slippe væk?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 13. dec. 2010

2. del af serien om Chloe og de andre paranormale unge fra behandlingshjemmet. En bog, som med både bagsidetekst og den smukke forside vil tiltrække fans af vampyr- og dark fantasy-genren. Især piger fra 14-års alderen, men de skal læse bøgerne i rækkefølge.

Engang opholdt vampyrer, nekromantikere og varulve sig helst i krypter og på skumle slotte, men i nutidens bøger kører de i greyhound-busser og shopper i indkøbscentre. Det gør de fire unge her i bogen i hvert fald. Med hovedpersonen nekromantikeren Chloe i midten er de på flugt fra "terapeuterne" i Edisongruppen, som helt klart ikke har rent mel i posen, og bogen er som en slags roadmovie, hvor de unge gemmer sig i øde fabrikshaller, i gyder og på en lang busrejse, mens de samtidig kæmper med at få styr på deres lidt specielle evner og også de følelser af forskellig karakter, de har for hinanden. Chloe vækker lig, og Derek forvandler sig til en varulv, og ingen af delene er særligt appetitlige, men ellers er det en handling, som meget bæres af de unges dialog og mindre af egenlig aktion. Slutningen peger mod bind 3. Er de endelig i sikkerhed eller?.

Andre titler i samme stil fra dark fantasy-familien er fx Alyson Nôels serie De udødelige og Charlaine Harris' bøger om Sookie Stackhouse.

På trods af spektakulære scener, kedede jeg mig en hel del bogen igennem. Figurerne snakker og snakker uden der reelt sker noget og sommetider føler man, at handlingen nærmest står i stampe. Men genren er jo meget populær for tiden.