Bøger / faglitteratur til børn

Aber


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. dec. 2019

Fagbog om aber for børn mellem 8 og 10 år. Kan læses af interesse eller i forbindelse med faglige læsekurser og emneopgaver i grundskolen.

Bogen indledes med at præsentere abefamilien som dyreart, hvorefter der fortælles om de tre forskellige grupper af aber: halvaber, aber og menneskeaber. Dernæst gives der en nærmere beskrivelse af forskellige specifikke abearter, hvor hver art beskrives over to sider bestående af en kort tekst, en faktaboks og diverse billeder. Afslutningsvis fortælles der om menneskers brug af aber.

Det er en god fagbog med en god og tydelig struktur, som gør bogen meget anvendelig til emneopgaver i grundskolen, da den klæder eleverne godt på til at kunne videreformidle viden om aber. Samtidig sætter bogen også tanker i gang hos læseren, om menneskets brug af aber, og om hvorvidt det er for abernes bedste. Alt i alt en interessant, lærerig og tankevækkende fagbog fortalt i børnehøjde.

Der udgives, mystisk nok, ikke så tit nye bøger om aber, men man kan læse mere om aber i den lettere titel AbeMin store bog om aber eller den lidt sværere titel Min store bog om aberDer udgives, mystisk nok, ikke så tit nye bøger om aber, men man kan læse mere om aber i den lettere titel Abe eller den lidt sværere titel .