Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ærmelina vil ikke sige noget


Beskrivelse


Ærmelinas far arbejder altid og hendes mor er sløv. Kammeraterne svarer ikke, når hun spørger, om hun må være med. Ærmelina beslutter sig for at holde op med at tale. Knud elsker Ærmelina og vil gerne hjælpe hende, men hvad skal han gøre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 29. okt. 2013

Frilæsningsbog til piger på 8-9 år.

Ærmelina har en meget travl far, som arbejder, rejser eller taler i telefon. Hendes mor er meget rolig. Faktisk er det som om, hun sover, også når hun er vågen, og hun hører ikke efter, hvad Ærmelina siger. I skolen svarer de andre børn ikke, når hun spørger, om hun må være med, og læreren ser den anden vej, når hun rækker hånden op. Men Ærmelinas sidekammerat Knud er der for hende. Han trøster hende og holder i hånd. Ærmelina er ulykkelig og beslutter sig for ikke at tale. Hun holder det i en hel uge. Knud er ked af det, men hans mor siger, at han må acceptere og forstå Ærmelina. Så skriver han søde sedler til hende. Efter en uge giver Ærmelina op og taler igen til Knud. Derefter beslutter hun sig for at give udtryk for sin vrede. Hun slår i bordet og råber, at hendes mor skal tage sig sammen, og hun råber af en bilist, der kører op over kantstenen. Det gør hende godt, og hun glæder sig til at se Knud. Der er anvendt stor typografi og korte linjer. Illustrationerne er fine udtryksfulde farvede tuschtegninger, som fylder det meste af siderne.

Af samme forfatter findes serien Frøken Ignora i vandtårnet og bøgerne om Frøken Fine. Bogen om Ærmelina lægger sig helt på linje med de to serier. Børns tanker og følelser tages alvorligt.

God lille psykologisk fortælling. Ærmelina vil ses. Da hun ikke bliver det, lukker hun sig inde i sig selv. Det løser ikke problemet. Der skal sættes ord på, som forløser hende.