Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Alle dage - kiksekage


Beskrivelse


Erindringer fra forfatterens (f. 1968) barndom i et parcelhuskvarter i 70'ernes Risskov. Historien om forfatterens venskab med Bimse, deres senere brud, kærester, morens frigørelse, bilfrie søndage - og ikke mindst kiksekage, som er hverdagskost i hjemmet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

Bogen vil kunne være en del af et undervisningsemne i 5.-7. klasse (11-13 år) om barndom eller 1970'erne, hvor den vil kunne danne udgangspunkt for litteratursamtaler i klassen og styrke elevernes historiske bevidsthed samt kendskab til den selvbiografiske genre. Fans af serien Billedroman vil også vælge denne bog til selvlæsning.

Med en skæv vinkel og lun humor skildrer forfatteren erindringer om hverdagens skævheder fra sin barndom i parcelhuskvarteret i 1970'ernes Risskov. Her er historien om det første venskab med Bimse og de to drenges meritter, deres senere brud, kærester, morens frigørelse, bilfrie søndage - og ikke mindst kiksekage, som er hverdagskost i hjemmet. Forfatteren formår at se hverdagens skævheder og skildre dem med stor empati og et letflydende sprog. Layoutet minder om serien Billedroman med mange illustrationer. De er collageagtige med tidstypiske ting sat sammen på en surrealistisk måde, der giver en virkelig god fornemmelse af tiden og støtter læsningen. Forfatteren har tidligere skrevet drama og noveller til voksne og enkelt bog for børn, Kig ind fra 2001.

Bogen er en del af en ny serie Min historie.

Velskrevet og humoristisk bog om livet i et parcelhuskvarter i 1970'erne. Illustrationerne giver bogen et særligt tidstypisk billede, som understøtter læsningen og forståelsen af tiden.


Weekendavisen

d. 19. mar. 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 19. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 15. mar. 2008

af

af

Karin Esmann Knudsen

d. 15. mar. 2008


Standart

Årg. 22, nr. 3 (2008)

af

af

Marianne Eskebæk Larsen

Årg. 22, nr. 3 (2008)