Bøger / skønlitteratur / roman

Støvet i lysstrålen


Beskrivelse


En dagsudflugt i Israel ændrer sig drastisk for en gruppe turister, da de bliver tilbageholdt i en bosættelse. Her fordriver de tiden med at fortælle historier indtil de bliver frigivet. Men historierne kommer tæt på og får dem til at tænke over deres livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 25. apr. 2017

En dagsudflugt i Israel ændrer sig drastisk for en gruppe turister, da de bliver tilbageholdt i en bosættelse. Her fordriver de tiden med at fortælle historier indtil de bliver frigivet. Historierne kommer tæt på og får dem til at tænke over deres liv. Til læsere af romaner om livet.

Den forhenværende præst og gymnasielærer Jørgen er på turisttur til Israel. På en af dagsudflugterne bliver rejsegruppen tilbageholdt i en bosættelse nord for Jerusalem. Mens de venter, fordriver gruppen tiden med at fortælle historier fra deres liv. Historierne får Jørgen til at tænke over sit eget liv, og om han nu også har sine værdier lige så højt som da han var ung. Den primære hovedperson i bogen er Jørgen, men perspektivet ændrer sig alt efter hvem der fortæller historierne mens de er tilbageholdt. Historierne de fortæller kommer tæt på, også så tæt at der opstår en splittelse i gruppen, der får konsekvenser. Keller har tidligere skrevet Fædre og døtre.

Kellers bog er hurtigt læst og grebet med at lade en tilbageholdelse være katalysator for historien fungerer fint, men er også en smule fortænkt.

Der findes ikke bøger der umiddelbart ligner.