Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alt eller intet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Madeline lever isoleret fra alle andre end sin mor og en sygeplejerske på grund af en dødelig allergisk sygdom. Men da hun forelsker sig i nabodrengen Olly, er det isolerede liv inden for luftslusen ikke længere nok.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. mar. 2018

Rørende roman om den cirka 19-årige Madeline, som lever isoleret fra alle andre end sin mor og en sygeplejerske på grund af en dødelig allergisk sygdom. 3. udgave af den populære young adult roman for både voksne og unge med hang til en god tåreperser.

Madelines far og bror blev slået ihjel i en ulykke, da hun var helt lille. Herefter fik hun en sjælden allergisk sygdom, som betyder, at hun ikke kan forlade sit hus. Da den lækre Olly og hans familie flytter ind ved siden af, bliver Madeline fascineret af den livlige dreng, som altid er i bevægelse. Det starter med chat og mails, senere med skjulte besøg og snart har de forelsket sig hovedkuls i hinanden.

Hjerteskærende smuk fortælling om, at man ikke lever bare fordi, man holder sig i live. Madelines historie suppleres med små udklip fra sygeplejerskens journaler, citater fra hendes yndlingsbøger, tegninger, noter og ikke mindst chatudskrifter fra samtalerne med Olly. Madelines forhold til sin lægeuddannede mor, som vil gøre alt for at holde sin datter i live, rammer frigørelsesprocessen mellem forældre og børn lige på kornet. Bogen er filmatiseret i 2017 med dansk/amerikanske Amandla Stenberg i hovedrollen som Madeline i Alt eller intet.

Her skal bruges mindst lige så mange lommetørklæder som til John Greens En flænge i himlen.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Iben Jakobsen

d. 2. nov. 2015

17-årige Madeline lider af en sjælden sygdom og har ingen fysisk kontakt til verdenen udenfor hendes hus. Men da en ny dreng flytter ind i nabohuset, forandres alting, og hun kan ikke længere stille sig tilfreds med sit liv, som det har været hidtil. Fra 15 år og op.

Madelines sygdom gør hende kort sagt dødsens allergisk overfor alt, og hun har derfor ikke været uden for sit eget hus hele livet. Nu fylder hun 18 og en ny familie flytter ind i huset ved siden af - og med dem, Olly. Hvad der starter som mails, udvikler sig til besøg og sidenhen kærlighed. Men de kan aldrig få hinanden. Eller? Det er alt eller intet. Bogen udkom som nr. 1 på New York Times' bestsellerliste.

"Alt eller Intet" er en fantastisk ungdomsbog, der er umulig at lægge fra sig. Det er en hæsblæsende historie om kærlighed og sorg og en påmindelse om at det at leve er mere end bare at holde sig i live. Eminent skrevet bog, der vækker alle følelser til live og helt sikkert vil blive et hit. Madeline er en skøn hovedperson, og historien formår at være noget unikt, selvom vi egentlig har hørt den før.

Andre ungdomsbøger omhandlende sygdom og kærlighed er fx En flænge i himlenMonsterSom stjerner på himlen, Monster og Som stjerner på himlenAndre ungdomsbøger omhandlende sygdom og kærlighed er fx En flænge i himlen, og Som stjerner på himlenAndre ungdomsbøger omhandlende sygdom og kærlighed er fx En flænge i himlen, Monster og .


Weekendavisen

d. 4. dec. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 4. dec. 2015


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 1 (2016)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 1 (2016)