Bøger / skønlitteratur / roman

Alt må vige for natten


Beskrivelse


Efter morens død fortæller forfatteren medrivende om sin families dramatiske historie om selvmord og tab, mens hun undervejs afdækker og bearbejder sine egne motiver til at fortælle historien.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2013

af

af

Kent Skov

d. 30. apr. 2013

En bog med brede anvendelsesmuligheder om et allestedsnærværende tema. Formidles aktivt til dem der ikke lige går efter franske romaner. Vigan har tidligere fået udgivet bogen No og mig, der både retter sig mod et ungt og voksent publikum. Bogen her er mere moden i tilgang og målgruppe.

Prisbelønnet fransk roman af Vigan, der har skrevet et selvbiografisk og dramatisk romanportræt om sin familie. Mormoren, den smukke og psykisk ustabile Liane er hovedfiguren, men afsættet er moren, Lucille og den store søskendefloks opvækst op gennem 1950'erne og ind i 1970'ernes Paris. Familien lever et aktivt liv, hvor Liane kun delvist bistås af manden, den kærlige kvindebedårer Georges. Samtidig kæmper Liane med sin psykiske sygdom og med at holde sammen på sig selv. En traumatisk ulykke, hvor sønnen Antonin dør ved drukning i en brønd er sammen med Lianes selvmord de centrale begivenheder. Vigan skriver bogen efter lang tids overvejelse efter at hendes mor, Lucille, en af søskendeflokken, også begår selvmord - syg af kræft. Hun bearbejder og skriver indskudt i fortællingen sine refleksioner til læseren om morens død og indflydelsen på sit eget og sine søskendes liv. Trangen til at skrive familiens historie overvinder blufærdigheden.

Marie Cardinal kommer en i hu - især romanerne Kærlighed og Fortiden foran mig.

Den prisbelønnede selvbiografiske roman om en fransk families dramatiske liv med kvinderne som omdrejningspunkt er en både usentimental og medinddragende skæbnefortælling.


litteratursiden.dk

d. 9. aug. 2013

af

af

Pernille Lisborg

d. 9. aug. 2013

I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne til sin mors smerte. Denne ...


Jyllands-posten

d. 12. juni 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 12. juni 2013


Berlingske tidende

d. 22. juli 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 22. juli 2013


Weekendavisen

d. 31. maj 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 31. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 27. juli 2013

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 27. juli 2013