Bøger / faglitteratur til børn

Alt om sten og mineraler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2018

af

af

Pia Gunilla Park

d. 2. mar. 2018

Vidste du at en diamant fordamper ved 763 grader? Eller at du ville have svært ved at klare dig igennem en helt almindelig dag uden at benytte dig af ting, der engang har været enten sten eller mineraler? Læs og bliv klogere på sten og mineraler. Formidling fra 7 år og selvlæsning fra 11 år.

Bogen er delt op i fire afsnit. I første kapitel defineres hvad sten og mineraler er for noget. I det andet kapitel tages hånd om bjergarter. Tredje kapitel handler om ædelsten. Fjerde og sidste kapitel handler om sjov med sten og mineraler, her bl.a. opskrift på saltkrystaller og du kan finde din lykkesten. Bogen sluttes af med en interaktiv ordliste, quiz over ord, der ofte bruges ofte af geologer og henvisning til hvor du kan få mere at vide om sten og mineraler.

"National Geographic Kids"-serien er kendt for flotte fotos, denne er ingen undtagelse. Bogen er spækket med fakta og sjov viden. Sproget kan være lidt voksent og indeholder mange faglige ord, som kræver formidling til de yngste læsere. En flot og inspirerende bog.

2 andre gode bud på bøger om sten og mineraler er Min bog om sten & mineralerSten & mineraler - og andre skatte fra naturen samt Sten & mineraler - og andre skatte fra naturen2 andre gode bud på bøger om sten og mineraler er Min bog om sten & mineraler samt .Informationer og udgaver