Bøger / faglitteratur til børn

Alt om delfiner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2018

af

af

Pia Gunilla Park

d. 30. jan. 2018

Vidste du, at delfiner kan holde vejret i over 10 minutter under vand og at de kan dykke helt ned til en dybde på over 600 meter? I denne farverige og billedrige bog får du en masse at vide om delfiner og deres liv i havet. Formidling fra 7 år og selvlæsning fra ca. 10 år.

Bogen er delt op i fire afsnit. I det første får man en kort introduktion til delfinen. I det andet afsnit fortælles der om delfinens tilværelse, om delfinungen, livet i flok og kommunikation. Tredje kapitel kommer ind på forskellige delfinarter, skjulte farer og livet i akvarium. Fjerde og sidste kapitel handler om sjov med delfiner, her kan du læse om delfinens finter, tage testen "Hvilken slags delfin er du?" og finde delfinen på forskellige billeder, som viser hvor meget vi mennesker bruger delfinen som symbol. Alle opslag har billeder med korte tekster til. Bogen sluttes af med ordliste over ord, der bruges ofte af delfineksperter samt henvisning til hvor du kan få mere at vide om delfiner.

National Geographic Kids-serien er kendt for flotte fotos, denne er ingen undtagelse. Bogen er spækket med fakta og sjov viden. Sproget kan være lidt voksent og kræve formidling til de yngste læsere.Teksten er let humoristisk og sat i små afsnit rundt omkring som billedtekst eller i faktabokse.

Der findes mange spændende bøger om delfiner fx fagbogen DelfinDelfiner og marsvin samt er og marsvinDer findes mange spændende bøger om delfiner fx fagbogen Delfin samt .