Bøger / skønlitteratur / roman

Amazonas


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1939 sidder skattejægeren John Hyde i fængsel i Perus regnskov. Han benådes mod at hjælpe med at finde en forsvunden missionær. Det fører til et eventyr med indianere, hemmelighedsfulde rejsefæller og Hyde's egne dæmoner fra fortiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 3. apr. 2019

Gedigen spændingsbog om den fordrukne men alligevel elskelige skattejæger John Hyde og hans eventyr i den Peruanske jungle. For læsere af pageturnere i bedste Indiana Jones stil.

Vi skriver 1939. Desillusioneret befinder eventyreren og stifinderen John Hyde sig et fængsel tæt på den peruanske regnskov, da han kontaktes af tre udsendinge fra det franske konsulat. Mod hjælp til at finde en missionær der er forsvundet i en ufremkommelig og farlig del af regnskoven, tilbyder de at Hyde kan blive benådet. Han indvilliger og det bliver startskuddet til et forrygende eventyr hvor Hyde både må kæmpe mod fjendtlige indianere, hemmelighedsfulde rejsefæller, og sine egne dæmoner fra fortiden. Dæmoner som afdækkes af bogens andet fortællespor, som er historien om Hydes fortid og hvordan han endte fordrukken og ensom i Perus regnskov. Med korte kapitler, og en del spring i tid og sted. Det er Steffen Nohrs (f. 1981) 6. bog.

Stemningsfuld og spændende eventyrroman. Den er let at læse og den knap så læsevante vil glædes over de korte kapitler og de mange referencer til fx Indiana Jones og Tomb Raider universitet.

Nohr har i Det forsvundne bibliotekDet 14. punkt og Det 14. punkt tidligere beskæftiget sig med spændingsgenren, men nu med et bedre resultat. Der er paralleller til bøger af fx Wilbur Smith og Clive CusslerNohr har i Det forsvundne bibliotek og tidligere beskæftiget sig med spændingsgenren, men nu med et bedre resultat. Der er paralleller til bøger af fx Wilbur Smith og Clive Cussler.