Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amira bliver narret


Beskrivelse


Amira ser en pige hun vil lege med, men pigen er slet ikke sød.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 28. aug. 2012

Bøgerne - alle med lix 4 og LET-tal 11 henvender sig til børn fra ca. 7 år, der lige er begyndt at læse. Seriens titel Prinsesse Amira og den lyserøde for- og bagside appellerer mest til piger. Bøgerne kan bruges til læsetræning og specialundervisning.

Forfatter og illustrator er kendte for - i samarbejde - at have udgivet mange letlæsningsserier. Disse fire bøger er de sidste i en ny serie på 12. Alle bøgerne handler om prinsesse Amira og hendes oplevelser. Hun kommer ud at flyve med en alf og får en hest (nr. 9), bliver lukket inde i nogle uhyggelige rum, men finder trylleord til at komme ud, (nr. 10), hjælper en god fe alle gode gange tre og får en ny kjole (nr. 11) og bliver narret af en trold, som dog bliver opdaget, da Amiras mor kan se dens hale og klipper den over (nr. 12). Bøgerne er ens opbygget. På den første side får vi præsenteret de personer, bogen handler om. I alle fortællingerne (20 sider) er teksten sat på venstresiderne og en helsides farveillustration på den modsatte side. Teksten er sat midt på siden i små blokke, der består af højst 6 linjer. Sætningerne er korte hovedsætninger og enkel dialog. Der er mange ordgentagelser. Indholdsmæssigt skal læserne ofte fylde huller ud fra side til side.

Bøgerne er i layout, sværhedsgrad og tema meget lig serien om prinsesse Kira. De fleste eventyrbøger om prinsesser er generelt sværere at læse.

For usikre begynderlæsere - nok især piger -kan disse bøger være medvirkende til at styrke læseindlæringen.