Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ane og det kolde gys


Beskrivelse


Ane og hendes bror Bo driller hinanden. Bo mener, at han er den klogeste. Hvad gør han, da kælderen i deres hus er fyldt med vand?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 19. feb. 2010

Ny bog i letlæsningsserien om Ane. Den henvender sig til begynderlæsere blandt pigerne i 2. klasse (ca. fra 8 år), som er kommet godt i gang med at læse. Velegnet til fritidslæsning og læsetræning.

Ane-bøgerne handler om følelser, og denne bog er ingen undtagelse. Anes storebror Bo kan ikke finde ud af at lægge rent dynebetræk på, så Ane må gøre det for ham. Om natten har hun en uhyggelig drøm om, at hendes kat bliver forvandlet til en fisk. Om morgenen viser der sig at være et uvejr med et voldsomt regnvejr. Det regner ind i huset, og senere finder de ud af, at kælderen er oversvømmet. Nu må Bo træde i karakter som manden i huset og redde deres ting fra kælderen. Historiens tema er forholdet mellem lillesøster og storebror med drilleri og konkurrence mellem søskende. Bogen er opdelt i fem kapitler med korte tekstafsnit med fine understøttende illustrationer på hver side. Bogen kan læses uafhængigt af de øvrige bøger i serien.

Denne 27. bog om Ane ligner de andre bøger i serien mht. layout og er fuldt på højde med de øvrige titler i den populære pigeserie.

Denne søde lille hverdagshistorie vil være en god læseoplevelse for de mange Ane-fans af 8-10-årige piger, som vil nyde bogen både som fritidslæsning og læsetræning i skolen.