Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emmas pinlige og totalt hemmelige dagbog


Beskrivelse


Emma er 13 år - snart 14, og livet er nogle gange bare vildt nice. Andre gange er det totalt nederen - og ret tit er det frygteligt pinligt. Hvad gør man for eksempel, når man vågner med en stor bums på næsen på sin konfirmationsdag?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 9. nov. 2015

Dette er tredje bog om Emma og igen følger vi Emmas liv på godt og ondt. Det er både pinligt men også vildt fedt at være 13 år - næsten 14. Til de 11-14-årige piger der kan lide en god tøsedagbog.

Emmas konfirmation nærmer sig og Emma har fået lov til at købe den fedeste konfirmationskjole. Men da Lærke ser den, kalder hun Emma for strutmås, og så er det pludselig svært at være helt så glad for kjolen. Heldigvis er der flere gode dage end dårlige, fx får Emma lov at invitere to gode veninder med i sommerhus og sammen tager de til Nibefestival. Bogen er sat med store typer og fremhævet tekst og tegninger understreger Emmas humør.

Fin og velskrevet dagbog, der kommer rundt om hele følelsesregistret man gennemlever som teenager. Jeg bliver måske en smule træt af at læse ordet mega hele tiden, men måske er det bare sådan teenagere taler i dag? Bogen har en fin blanding af alvor og humor og kommer godt rundt om den svære pubertetstid.

Der findes mange andre dagbogsserier fx Bentons "Kære dumme dagbog" hvor Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket?Emmy - konfirmationshys?, er første del i serien eller Finderups serie om Emmy fx Emmy - konfirmationshys?, hvor konfirmation også er omdrejningspunkt for handlingenDer findes mange andre dagbogsserier fx Bentons "Kære dumme dagbog" hvor Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket?, er første del i serien eller Finderups serie om Emmy fx , hvor konfirmation også er omdrejningspunkt for handlingen.