Et falsk kristusbillede kommer til en lille siciliansk by. Det fører velstand og fremskridt med sig, men også problemer og lidelser. Genudgivelse af en af den svenske mesterforfatters mindre kendte romaner. For interesserede i svensk verdenslitteratur og i de lange historiske og fortællemæssige stræk.
Romanen er fra 1897 og foregår på Sicilien i 1890'erne. Det er en dramatisk kærlighedshistorie, der spinder sig om konflikten mellem den gamle katolske kristendom og den fremvoksende socialisme. Miljøet er samtidens sicilianske samfund, patriarkalsk og kvindeundertrykkende - med æresdrab og blodhævn, præget af religion og af en afgrundsdyb forskel mellem rig og fattig. Handlingen udspiller sig mest i den lille bjergby Diamante, virkelighedens Paternó, ved vulkanen Etna. Det gennemgående element er et falsk kristusbillede i form af en bemalet træfigur.
Romanen forekommer anderledes og "eksotisk" i dag. Og netop derfor er den interessant. Den beskriver det omtumlede skifte i den sidste del af 1800-tallet, der både handler om et idehistorisk opgør mellem kristendom og socialisme og den gamle verdens trossæt i sammenstød med en ny social virkelighed.
Lagerlöfs fascination af det religiøse og kristendommen kommer også til udtryk i den lidt senere Kristuslegender.