Bøger / skønlitteratur / roman

As the world dies. Bind 1 : De første dage


Beskrivelse


To kvinder må sammen kæmpe for overlevelse, da verden omkring dem opløses i kaos, og frådende zombier kaster sig over alt levende. Farerne lurer overalt, og selv udstyret med våben og bask beslutsomhed er det en ulige kamp.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 17. apr. 2013

Hvis du ikke får kvalme af iturevne lemmer, splat og zombier, så læs videre og læs første bind i en serie om en verden, der er gået under og hvor de levende døde hersker. Zombieromaner kræver læsere af en særlig støbning, der med denne roman vil få en klassisk historie om desperat overlevelse hos en umage sammensat og løbende minimeret gruppe af overlevende.

To kvinder finder tilfældigt sammen, da verden opløses i frådende kaos, og zombierne begynder at spise løs af deres som oftest stadigt levende ofre. Sammen med en lille gruppe overlevende forskanser de sig i en lille by i Texas. Ved slutningen kan man regne ud, at der kommer en fortsættelse, hvilket dog ikke fremgår af bogens omslag. Der er tre bind i serien på engelsk. I zombiefortællinger handler det om forfatterens evne til at skildre hudlaser, skeletterede fingre, umættelig hunger og nerveflående panik. Det gør Frater godt og kombinerer samtidig med en mere overordnet tematik om en verden i opløsning.

Zombie-genren har stigende popularitet, her efter vampyrbølgen, og selv om den ikke er stor i Danmark endnu, så er tendensen på vej. Zombier har typisk hørt til ungdomslitteraturen, men er i stigende grad også for voksne. Denne skiller sig ud ved at have kvindelige hovedpersoner og retter sig mod både mandlige og kvindelige læsere.

Zombieroman, hvor genrens konventioner overholdes til unge/voksne og mænd/kvinder, der vil have splat og eskalerende angst. Ny serie på dansk til de hardcore. Anvendelig inden for genren.


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 99/100 (2014)


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)