Bøger / faglitteratur

At fange de store fisk : meditation bevidsthed & kreativitet


Beskrivelse


Filminstruktøren David Lynch (f. 1946) skriver om hvordan han har brugt meditation, intuition og bevidsthedsudvidelse i sit kunstneriske arbejde. Med eksempler fra hans filmproduktion.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2017

af

af

Henrik H Pedersen

d. 22. juni 2017

Filmskaberen David Lynch skriver i bogen om kreativitet og meditation, om hvordan ideer indfanges "som store fisk". Lynch bruger bl.a. eksempler fra sin store filmproduktion. For interesserede i David Lynch samt emner som kunst, kreativitet og mindfulness.

Filmskaberen David Lynch har mange års erfaring med transcendental meditation som han bruger i sit arbejde med film og maleri, hvilket han beskriver i bogen. De mere end 30 små kapitler afsøger og viser nogle af de emner som ligger til grund for Lynch særegen filmproduktion herunder Twin Peaks - fire walk with me og Blue Velvet. Derigennem præsenteres læseren for emner som intuition, bevidsthed, kreativitet, samt stadier af meditation. Sidst i bogen findes et par korte interviews om kunst, kreativitet og meditation med Ringo Starr og Paul McCartney. Bogen indeholder også en mindre David Lynch filmografiTwin Peaks - Laura Palmers sidste dageBlue velvetFilmskaberen David Lynch har mange års erfaring med transcendental meditation som han bruger i sit arbejde med film og maleri, hvilket han beskriver i bogen. De mere end 30 små kapitler afsøger og viser nogle af de emner som ligger til grund for Lynch særegen filmproduktion herunder Twin Peaks - fire walk with me og Blue Velvet. Derigennem præsenteres læseren for emner som intuition, bevidsthed, kreativitet, samt stadier af meditation. Sidst i bogen findes et par korte interviews om kunst, kreativitet og meditation med Ringo Starr og Paul McCartney. Bogen indeholder også en mindre David Lynch filmografi.

Bogen giver fint indblik i Lynchs metoder, hans film og hvordan man kan bruge meditationen kreativt.

En decideret biografi om David Lynch er Paradoksets kunstInd i musikkenLivet i lyset. Vedr. nærværende bogs emner har vi en dansk pendant, om kreativitet og meditation i Peter Bastians Ind i musikken. En bog som Livet i lyset rammer også nogle af David Lynchs emnerEn decideret biografi om David Lynch er Paradoksets kunst. Vedr. nærværende bogs emner har vi en dansk pendant, om kreativitet og meditation i Peter Bastians . En bog som Livet i lyset rammer også nogle af David Lynchs emnerEn decideret biografi om David Lynch er Paradoksets kunst. Vedr. nærværende bogs emner har vi en dansk pendant, om kreativitet og meditation i Peter Bastians Ind i musikken. En bog som rammer også nogle af David Lynchs emner.