Bøger / faglitteratur / essays

At spise lyrisk : essays og opskrifter til det gode måltid


Beskrivelse


Essaysamling om det gode måltid i litterært, kulturkritisk og teologisk perspektiv. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 6. dec. 2012

15 essays om det gode måltid set ud fra litterære, kulturkritiske og teologiske vinkler. De fleste essays placerer sig mellem det populære og akademiske. Formidlingsmæssigt falder den mellem to stole.

Anders Kjærsig, som har skrevet bogens essays, er sognepræst, og Steen Aalund Olsen, som står bag bogens få delikate opskrifter, er direktør for Løgismose Mejeri. Begrebet "at spise lyrisk" handler for dem om, det nære forhold mellem mad og sprog, mad og tunge, tale og fortære. Mad er ikke bare gode råvarer, tilberedning og iscenesættelse, men i høj grad også selve måltidet, hvilket belyses gennem eksempler fra litteraturens, kulturkritikkens og teologiens verden. De fleste essays sætter sig mellem to stole, idet de forudsætter kendskab til forskellige referencer, men behandler samtidig emnet så kortfattet, at hverken den læge eller den lærde læser får de store overraskelser eller udfordringer.

Andre bøger om mad som litterært og filosofisk begreb er fx Tantaluskvaler, 2009, og Tankeføde, 2006, omend disse er langt mere teoretiske og tilbundsgående end herværende essayistiske At spise lyrisk.

Essaysamling om det gode måltid i litterært, kulturkritisk og teologisk perspektiv. Den stikker ikke dybt nok til at tilfredsstille den lidt mere kræsne eller avancerede læser, og dens indforståethed appellerer næppe til den almindeligt interesserede læser.