Bøger / skønlitteratur / roman

At tro på løgnen


Beskrivelse


Krimi. Thomas Lynley sendes på hemmelig opgave i Lake District for at finde ud af, om en forretningsmands død faktisk var en ulykke. Den dødes familie og andre viser sig at have mange hemmeligheder, og de mange personers løgne gør det til en kompleks sag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. feb. 2013

De trofaste læsere af Georges historier om Lynley & co. vil igen kaste sig over historien, så egentlig formidling behøves ikke, men lad nye læsere begynde forfra med serien.

Når dette er bind 17 i serien (15 er oversat), hvoraf flere er filmatiseret, med den adelige vicepolitikommissær Thomas Lynley i centrum sammen med en række centrale og velkendte bipersoner, er yderligere præsentation ikke nødvendig. Scenen er igen sat i England, hvor Lynley af sin øverste chef sendes på hemmelig opgave i Lake District: find ud af om en forretningsmands død faktisk var en ulykke. Det bliver en sag med så mange personer og sidehandlinger bl.a. i den komplekse familie, at bogen får denne volumen. Jeg er stor beundrer af Georges fortælletalent og evne til at holde tråde samlede, men denne gang går det galt trods en velskrevet bog. Flere sidehandlinger er ikke bare unødvendige for plottet, men får bogen til at fremtræde ufokuseret, så den forvirrer mere, end den fængsler, og dertil kommer, at krimielementet fuser helt ud.

Nærmeste sammenligelige er Georges egne bøger især de seneste i deres bredt fortællende stil.

Interessant, velskrevet og som helhed psykologisk spændende handling, der dog forstyrres af for mange sidehandlinger og personer uden betydning for helheden i bogen, som derfor ikke har samme fokus som de øvrige bøger om Lynley. Jeg var nødt til at lave en personliste for at få overblik. Skuffende for mig var, at konstruktionen gjorde læsningen for langtrukken, samt at krimiplottet ender med at være en fuser.


Politiken

d. 9. mar. 2013

af

af

Anne Bech Danielsen

d. 9. mar. 2013


Weekendavisen

d. 3. jan. 2014

af

af

Helle Merete Brix

d. 3. jan. 2014