Bøger / faglitteratur / øvelser

Ayurveda : følg naturens rytme


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2019

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 18. juli 2019

Hvis du har brug for balance både i krop og sind, kan den indiske livsstil beskrevet i denne bog, hjælpe dig på vej. For voksne med interesse for yoga, personlighedstyper og naturens vej til balance.

Udgangspunktet for ayurveda er, at vi alle hører mest til indenfor en af de tre ayurveda-typer, som står i forbindelse med naturens elementer på forskellig vis. Hvis man har en ubalance, kan man justere den ved at tilføre sin hverdag nogle rutiner som er typisk for en af de andre typer. Læseren guides til at finde sin type, sine ubalancer og præsenteres for vaner, mad og ritualer, der kan bringe krop og sind i balance. Forfatteren er uddannet indenfor meditation og yoga, og har både undervist, ledet et center og været fast tidsskriftsskribent om emnet. Indeholder links og kode til øvelser på forfatterens hjemmeside samt skemaer og plads til at notere vaner og fremgang.

Bogen er velskrevet og velstruktureret, så den er nem at slå op i. Den er suppleret med overskuelige opskrifter og flotte fotos. Der er temmelig mange udtryk fra den indiske yogaskole at holde styr på, hvilket måske vil afskrække nogen.

Forfatterens første bog, Lev mere - kæmp mindre, omhandler også ayurveda. Den fokuserer mere på de aspekter af vores nordiske samfund, der gør, at ayurveda især kan gøre en forskel.