Bøger / faglitteratur

Bare vi ikke skal have tøjet af : kærlighedshistorier om parforholdets udfordringer


Beskrivelse


Vi slæber barndommens mønstre med ind i parforholdet og forsømmer at se bjælken i vores eget øje. Flere parforhold kunne reddes, hvis vi indså, at det ikke er partnerens opgave at få os til at føle os elsket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. juni 2018

Bog om parforholdets udfordringer med 17 cases baseret på en parterapeuts mange erfaringer. For voksne med interesse for parforhold og personlig udvikling.

Forfatteren har igennem 12 år haft et væld af par i terapi. I denne bog har hun skrevet 17 fiktive cases ud fra sine mange samtaler. De 17 par viser de problemstillinger, forfatteren ofte er stødt på: utroskab, økonomiske problemer, lavt selvværd, manglende initiativ, udfordringer med børn m.m. Forfatterens faglige udgangspunkt er, at vi kopierer de samme uhensigtsmæssige dynamikker i voksenlivet, som vi oplevede i vores barndom. De 17 cases har samme opbygning. Bogen indledes med en introduktion til forfatteren og afsluttes med en epilog.

Bogen er meget letlæst og kan læses både fra ende til anden, men man kan også læse enkelte cases, der passer til de konflikttyper, man selv oplever eller er interesseret i. Der er meget lidt psykologisk teori. Det store fokus ligger på dels at præsentere parrenes konflikter, hvordan det har grobund i deres oplevelser fra barndommen, samt på hvad parterapeuten gør ved det og kan anbefale andre med lignende problemer. Bogens paperbackomslag er lidt sårbart.

I national og international sammenhæng er disse to parterapibøger i superligaen: Pas på parforholdetErotisk intelligens og Erotisk intelligensI national og international sammenhæng er disse to parterapibøger i superligaen: Pas på parforholdet og .