Bøger / skønlitteratur / roman

Begærets butik


Beskrivelse


Hos den mystiske LeLand Gaunt i Maine fås alt, hvad hjertet kan begære... Men der er en efterbetaling, og den lille idylliske provinsby ender med at blive hjemsted for den rendyrkede ondskab.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Med denne roman vender King tilbage til Castle Rock i Maine, den by hvor flere af hans romaner har udspillet sig. I denne lille søvnige, på overfladen idylliske lilleby, åbner en mystiskantikvitetsforretning, Begærets Butik, med den affable Gaunt som indehaver. Alle, der kommer i butikken, finder et eller andet de begærer brændende og alle bliver indfanget i Gaunts spind. Allebliver som hypnotiserede og indvilger i, for at få fat i den ting de begærer, at udføre en harmløs lille spøg over for en af de andre beboere. Inden længe er de harmløse små tricks eskaleret tilhærværk, vold og mord, byen er ved at gå i opløsning, og politichef Pangborn står over for sit livs opgave. Hvordan får han stoppet denne uforklarlige voldsspiral, og hvem er denne mystiske Gauntegentlig, katalysatoren. En forrygende velfortalt og meget underholdende skildring af livet i den søvnige provinsby, som King jo så ofte har ekseleret i, og en barsk afsløring af begærets dunkleurkraft, det at eje noget somhjertet begærer, om man så skal forskrive sig til djævlen, en tæt og intens skildring af hvorledes den tilsyneladende idylliske overflade hurtigt krakelerer, nårudefrakommende ondskab spiller ind, fortalt med stadig stigende intensitet, tilsat en god del tør humor. Stephen King når han er bedst.


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Karsten Just

2006

Originaludgave 1991, første gang på dansk 1994. En af Stephen Kings allerbedste romaner, hvor han tager afsked med den lille by, Castle Rock, som har indgået i en række af hans romaner og noveller. Leland Gaunt åbner en butik i den lille by, hvor man kan købe alt hvad hjertet begærer. Prisen er ikke høj, men så skal man også som kunde gøre Leland en lille tjeneste, som virker harmløs, en lille practical joke, som ikke kan genere nogen, men det gør det alligevel, og snart eskalerer kravene og dermed spændingen i den lille by, hvor alle snart bekriger hinanden. Leland Gaunt er lillebyens Faust, en person som sætter alle op imod hinanden og selv har solgt sin sjæl til djævlen. King skriver uhyre veloplagt, afdækker lillebyens skjulte agressioner, som Gaunt får til at syde, og alle bekriger efterhånden hinanden uden egentligt at vide hvorfor Flot, underholdende og tankevækkende, for kan sådanne forhold ikke opstå hvor som helst, hvis menneskers begærlighed bliver vækket og fodres af en sand mester?.


Information

d. 28. aug. 1994

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 28. aug. 1994


Pinkerton

Nr. 52/53 (1994)

af

af

Peter Hartung

Nr. 52/53 (1994)


Det fri aktuelt

d. 20. maj 1994

af

af

Tom Ekeroth

d. 20. maj 1994


Kristeligt dagblad

d. 26. juli 1994

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 26. juli 1994