Bøger / skønlitteratur / roman

Begge dele


Beskrivelse


Man kan mødes og længes på mange måder, som når renæssancemaleren møder teenageren, der betragter hans værk.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 6. aug. 2015

Roman, der kan læses fra begge ender. Det er op til læseren at beslutte, hvor man starter. Historierne mødes, selvom det ikke er præcis på midten, og den nutidige teenagepige møder renæssance-maleren Francesco del Cossa.

Der er naturligvis en sammenhæng i de to romaner, der her deler bog. Den er ikke helt umiddelbar, men den er der. Teksten er sat grafisk både først og sidst i den ene del, og som almindelig tekst i den anden. Der er ingen kapitelopdeling, og bogen er ret smal - det giver en kort, tæt tekst på siden. Den ene historie handler om en teenagepige, der har mistet sin mor. De var engang på ferie sammen og så et maleri af Francesco del Cossa, en rennæsancemaler, der fortæller den anden del af historien. Der er tydelig forskel i det fortælletekniske i de to romaner. Ali Smith er en højt estimeret skotsk forfatter med en del bøger, også på dansk, bag sig.

Umiddelbart en ret svært tilgængelig roman, den giver ikke rigtig mening i første omgang. Den skal nok læses for sit unikke sprogbrug og sin specielle indføring i rennæsancen. Omvendt tror jeg at den vil være en stor oplevelse for den rigtige læser.

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på har også grafiske elementer, selvom de er ganske anderledes. Egans skriver også mere tilgængeligt, men har en rem af den intellektuelle tankegang, der også præger Ali Smith. \Lektørudtalelse udarbejdet til udgave trykt têtê-bêche\.


litteratursiden.dk

d. 5. nov. 2015

af

af

Beth Høst

d. 5. nov. 2015

Sælsom, rørende og vittig fortælling, der handler om en renæssancemaler og en nutidig britisk teenager. En fortælling om køn og identitet – og en stor sproglig oplevelse og udfordring. Originaltitlen ...


Jyllands-posten

d. 19. aug. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 19. aug. 2015


Politiken

d. 16. aug. 2015

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 16. aug. 2015


Weekendavisen

d. 21. aug. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 21. aug. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 4 (2015)

af

af

Birgit Eriksson

Årg. 29, nr. 4 (2015)