Film / fiktion / drama

Begravet i fortiden


Beskrivelse


Den blodige borgerkrig i Sudan i 1980'erne har gjort Mamere, Abital, Jeramiah og Paul forældreløse. Efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr vinder de muligheden for at komme til USA og starte et nyt liv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Jane Anja Ankerstjerne

d. 26. feb. 2015

I 1983 bryder en blodig borgerkrig ud i Sudan. Vi følger en gruppe sudanesiske børn, som mirakuløst overlever og som efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr vinder muligheden for at starte på et nyt liv i USA. Til et bredt publikum. Kan desuden bruges i undervisningen i dansk, historie og samfundsfag i 9.-10. kl.

Den blodige borgerkrig i Sudan i 1980'erne har gjort Mamere, Abital, Jeramiah og Paul forældreløse. Efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr vinder de muligheden for at starte et nyt liv i USA. Det er dog en betingelse at de får et job indenfor kort tid. Det skal den meget selvstændige socialarbejder Carrie hjælpe med, men det bliver en lidt anderledes udfordring end hun er vant til. Filmen er den Oscar-nominerede instruktør Philippe Falardeaus første engelsksprogede film. Han stod bl.a. også bag filmene Monsieur LazharDet er ikke mig - jeg sværger! og Det er ikke mig - jeg sværger!. Filmen er baseret på en sand historie om "The lost boys of Sudan"Den blodige borgerkrig i Sudan i 1980'erne har gjort Mamere, Abital, Jeramiah og Paul forældreløse. Efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr vinder de muligheden for at starte et nyt liv i USA. Det er dog en betingelse at de får et job indenfor kort tid. Det skal den meget selvstændige socialarbejder Carrie hjælpe med, men det bliver en lidt anderledes udfordring end hun er vant til. Filmen er den Oscar-nominerede instruktør Philippe Falardeaus første engelsksprogede film. Han stod bl.a. også bag filmene Monsieur Lazhar og . Filmen er baseret på en sand historie om "The lost boys of Sudan".

En ret fantastisk og hjertevarm film, hvor nok de færreste kan undgå at fælde en tåre eller to undervejs. Autenticiteten forstærkes ved at de afrikanske skuespillere selv har en forbindelse til begivenhederne i Sudan.

Borgerkrigstemaet går igen i Hotel RwandaComing to America og dokumentaren "War child". Kulturchokket minder om Coming to AmericaBorgerkrigstemaet går igen i Hotel Rwanda og dokumentaren "War child". Kulturchokket minder om .


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2014

af

af

Søren Hermansen

d. 10. nov. 2014


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2014

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 6. nov. 2014


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2014

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 6. nov. 2014


Weekendavisen

d. 7. nov. 2014

af

af

Bo Green Jensen

d. 7. nov. 2014


Information

d. 6. nov. 2014

af

af

Ralf Christensen

d. 6. nov. 2014