Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Benny Andersen


Beskrivelse


Præsentation af forfatteren, digteren og musikeren Benny Andersens (1929-2018) liv og forfatterskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 14. apr. 2020

Bogen kommer hele vejen rundt om Benny Andersen - hans barndom og hans forfatterskab med særlig fokus på bøgerne om Snøvsen. For 7-9-årige.

Benny Andersen voksede op i små kår, med en far der var arbejdsmand og en mor der passede Benny og hans tre søskende. Benny kunne læse før han kom i skole, han elskede at være udendørs og studere småkryb, og efter at have skrevet et digt til den pige han godt kunne lide, blev han meget glad for digte. I 1950'erne skrev Benny mange digte, og et forlag ønskede at udgive dem. Benny kunne godt lide talemåder, ords dobbeltbetydninger og i det hele taget at lege med ord - dette var anledningen til børnebogsserien om Snøvsen. Musikken betød også meget for Benny, han var en god klaverspiller og rejste Danmark rundt sammen med sangeren Povl Dissing.

Det er en fin portrætbog, og det er en styrke, at den fokuserer på serien om Snøvsen. Bogen har mange gode eksempler på talemåder, fx "Der er ingen ko på isen" og "At købe katten i sækken". Bogen indeholder mange flotte fotos og er skrevet i et veltilrettelagt sprog.

Der ikke skrevet andre bøger om Benny Andersen til børn, men en anden stor ordlegs-digter, Halfdan Rasmussen, bliver flot portrætteret i , der kan relateres.