Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bidt i Bulgarien


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


13-årige Caroline finder et brev fra drengen Joshua, da hun flyver til Bulgarien. Joshua advarer om blodtørstige vampyrer, men Carolines familie griner af brevet. Det skulle de aldrig have gjort.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2008

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 18. aug. 2008

Spændende vampyrhistorie for børn fra 12 år, der gerne vil have en underholdende og hurtiglæst bog med både gru og uhygge.

13-årige Caroline tager på familieferie til Sunny Beach i Bulgarien. I flyet finder hun et langt brev fra drengen Joshua, der advarer om et hotel med vampyrer. Caroline og hendes familie tager derhen, og ferien udvikler sig snart til et sandt mareridt. Klassisk vampyrhistorie om ikke at tro på vampyrer, før det er for sent. Familierne bliver stort set udryddet og Carolines forældre lider en særlig grum skæbne. Beskrivelserne er ikke blodige, men tanken om at ens familie bliver ramt er uhyggelig nok i sig selv. Det snakkende teenagesprog og det populære danske feriemål, gør historien ekstra realistisk. Joshuas lange brev sætter læseren i Carolines sted, hvilket skaber hurtig indlevelse og en snigende uhygge. Personskildringen kommer aldrig helt i dybden, men gyset fungerer godt alligevel. Forfatteren har tidligere udgivet krimien Min bedste veninde, 2004 og ungdomsgyseren Gravhøjens hemmelighed, 2006. Flot gyserforside af Mårdøn Smet.

Bogen kan nok bedst sammenlignes med fx R.L. Stines bøger for unge, herunder Blodtørst, 2004 og Blodhævn, 2005.

Spændende og lettilgængelig vampyrhistorie om danske teenagere. Langsomt opbygget gys med enkelte ret uhyggelige afsnit. Snakkende teenagesprog, der vil glæde målgruppen.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 8 (2008)

af

af

Knud Loft Rasmussen

Årg. 61, nr. 8 (2008)