Bøger / skønlitteratur / roman

Bjørnedansen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fire mænd bryder ind i et militærdepot efter våben til bankrøverier. Tre af dem er brødre svejset sammen af barndomstraumer i en familie med en fordrukken voldelig far. Den ældste bror Leo planlægger alt minutiøst, men en dag går det galt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 27. feb. 2015

Spændingsroman, som bygger på den virkelige historie om militær­ligaen, der i starten af 1990'erne begik en lang række bankrøverier i Sverige. For spændings- og krimilæsere.

Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm for at bryde ind i et af militærets våbendepoter. Tre er brødre med den ældste Leo som hjernen i foretagendet, der planlægges til mindste detalje. Med sig har han sine yngre brødre Felix og Vincent og barndomsvennen Jasper. De fire skal bruge våben til en plan om at røve banker og skaffe sig så mange penge, at de bliver uafhængige for altid. De tre brødre er svejset sammen i broderkærlighed som følge af en fælles grum fortid i en familie i opløsning med en voldelig fordrukken far og en mor, der ikke orker mere. Sideløbende følger man opklaringsarbejdet via den ligeledes barndomstraumatiserede kriminalinspektør John Broncks. "Bjørnedansen" er Roslunds syvende roman og den første sammen med Stefan Thunberg, der har skrevet manuskript til tv og film, bl.a. Wallander-serien og Hamilton.

En roman mættet med action, men hvor dramatikken desværre taber moment og sidetallet svulmer ved de mange detaljerede beskrivelser og de tanker, der uafladeligt tillægges de agerende. Alt sammen alligevel uden at miljø og personer tilføres den tilsigtede atmosfære og liv. Bogens styrke er spænding og den megen action, ligesom også de traumatiske barndomsoplevelser står godt.

Til læsere af svenske mainstreamkrimier og spændingsromaner.


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 20. mar. 2015