Danske haikudigte, der kommenterer både fortiden, nutiden og fremtiden - de store linjer og de små oplevelser. For interesserede i tidens lyrik.
Digtene er inddelt i 7 overskrifter: Intro, Digtere, Smil, Musik og maleri, Jeg og mig, Kosmos og tro og endelig Exit. Denne samling følger haikuformen - dvs. 3 linjer, med henholdsvis 5,7 og 5 stavelser uden krav til rim eller fastlagt rytme. Digtenes motivkreds er bred med mange kulturelle referencer og ikke mindst omhandlende jødernes kultur, herunder den jødiske humor "Chaplin må være / den sjældne ikke-jøde / med jødisk humor". Forfatteren har desuden skrevet bøger om miniaturemaleri, August Strindberg og dansk-jødisk historie.
Haikudigtene i samlingen overholder ikke helt kravene til, at de altid skal "rumme et billede af naturen og nærmest blive til under læsningen", som det står på bagsiden af bogen. Bings friere måde at forholde sig til traditionen gør, at nogle af digtene bliver underfundigt humoristiske, mens andre mister den magi, haikulæsning kan have. Samlingen indikerer ikke en specielt jødisk humor, men rummer en velkendt jødisk tradition for humoristiske udleveringer af jødisk kultur og tro: "Oplysning kom med / Marx, Freud, Einstein og Kafka / ikke med en præst". Denne kredsen om stor jødisk videnskab og kultur kan minde om Woody Allens filmunivers og ironiske noveller.
Blandt anden lyrik funderet på jødisk baggrund finder vi FremmedMin spaltede tunge af Sofia Kuperman og Min spaltede tunge af Janina KatzBlandt anden lyrik funderet på jødisk baggrund finder vi Fremmed af Sofia Kuperman og af Janina Katz.