Bøger / faglitteratur

Blandt kolibrier og kalasjnikover : om terrorens ofre


Beskrivelse


På baggrund af de senere års terrorangreb, bl.a. i Frankrig, Norge og Danmark, fokuseres der på terrorens langtidskonsekvenser for ofre, overlevende og pårørende. Fremstillingen er formet som en mosaik af tekster, interviews og essays fra nøglepersoner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. feb. 2018

Helle Merete Brix var ordstyrer under det debatmøde i Krudttønden som blev ramt af et uhyggeligt terrorangreb 14. februar 2015. Hun samler her en mosaik af tekster, interviews og essays fra nøglepersoner. Til glæde for dig som er samfundspolitisk interesseret og følger debatten om terror.

Bogen har undertitlen "Om terrorens ofre" og har fokus på terrorens langtidskonsekvenser for ofre, overlevende og pårørende. En nøgleperson i bogen er en tidligere sikkerhedskoordinator, som for første gang fortæller om, hvordan gerningsmanden i Krudttønden bevidst gik efter at skyde ham og de øvrige politifolk i bygningen. Forfatteren redegør i sin bog grundigt for begivenhederne under terrorangrebet på Krudttønden og i synagogen i Krystalgade, men hun dokumenterer også andre terrorangreb som på spillestedet Bataclan og satiremagasinet Charlie Hebdo, begge i Paris, og massakren på Utøya og i Oslo. Bogen har forord af Francois Zimeray, der er fransk ambassadør i Danmark, han understreger bl.a. at "Universelle regler udgør en beskyttelse for ofrene." Helle Merete Brix er freelancejournalist og har fx også skrevet Gud og profeten tilgiver ikke.

Vigtig samling af tekster, som med unikke vidnesbyrd fortæller om terrorangrebs langtidskonsekvenser for alle involverede.

Om terrorangrebene i Danmark fx også Terroristen og krigerenJeg har set det samme ansigt overaltDet gælder dit liv, Jeg har set det samme ansigt overalt og Det gælder dit livOm terrorangrebene i Danmark fx også Terroristen og krigeren, og Det gælder dit livOm terrorangrebene i Danmark fx også Terroristen og krigeren, Jeg har set det samme ansigt overalt og .


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 20. mar. 2018