Bøger / faglitteratur / vejledninger

Bliv klar til vægttab - og tab dig


Beskrivelse


Gennem psykiske og fysiske redskaber skabes en selvterapeutisk vej til varigt vægttab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. juli 2009

Bogen er for mennesker, der vil i gang med et vægttab, hvad enten det drejer sig om 5, 10, 20 eller 70 kilo. Også for mennesker, der har prøvet at tabe sig mange gange, men er mislykkedes med projektet.

Helle Marcussen, professionsbachelor i ernæring og sundhed og selv tidligere overvægtig, har skrevet en fornuftig bog om at forberede sig til et vægttab. Bogen falder i 2 dele: Den psykiske del og Den fysiske del - i nævnte rækkefølge. I "Den psykiske del" gennemgår hun en række faktorer, der kan stå som hindringer for et vægttab, samt hvordan man bearbejder dem. Hun er inde på nogle tilstande, som jeg ikke før har set behandlet som fx trods og ambivalens. Der lægges vægt på, at man forbereder sit vægttab godt frem for at kaste sig hovedkuls ud i et slankeprojekt med risiko for af lide (endnu) et nederlag. I "Den fysiske del" gennemgås kost- og motionsfaktorer og til sidst i bogen nogle opskrifter. Kostrådene er indenfor det normale, hvilket vil sige, at der ikke er lagt op til en fancy eller ekstrem kostsammensætning.

Blandt de mange livsstils- og vægttabsbøger vil jeg fremhæve denne bogs fokus på forberedelserne, inden man går i gang.

Fornuftig slankebog, der først og fremmest motiverer til at forberede en seriøs ændring i kost- og motionsvaner til fordel for en slank krop, et bedre helbred og en højere livskvalitet. Bogen vil formentlig blive omtalt i diverse magasiner og efterspurgt i bibliotekerne.