Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bliver jeg en rigtig søster - eller bare en halv?


Beskrivelse


Far flytter sammen med sin kæreste Gitte, og mor er ked af det. Sara besøger far og Gitte og får at vide, at Gitte skal have et barn. Det er ved at være jul, og Sara oplever at holde jul uden far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 11. sep. 2013

Frilæsningsbøger til børn fra 8 til 10 år. Børn, hvis forældre er skilt, vil især kunne identificere sig.

En ny serie om Sara, hvis forældre bliver skilt i den første bog. Fra Århus flytter Sara og mor til Ry, mens far bliver i Århus i et rækkehus. Far har en ny kæreste. I Dumme far, siger jeg bare! fortæller Sara om, hvordan det er at rejse fra sin bedste veninde og begynde i en ny skole. Her møder hun Freja, som hun hygger sig med. Desværre viser det sig, at Freja stjæler slik og blade i den lokale Kvickly. I Det skulle være forbudt at flytte! besøger Sara far, hun begynder at gå til sang sammen med Ella, og hun får en ny nabo, som hedder Lasse. Han kommer til at gå i samme klasse som Sara. I Jubi, jeg har ferie! er Sara og mor på ferie i Lalandia, og hos far i Århus møder Sara Gitte, som er fars nye kæreste. I Bliver jeg en rigtig søster - eller bare en halv? går det rigtig godt med vennerne i Ry, og da Sara besøger far, får hun at vide, at Gitte venter sig. Illustrationerne er naturtro farvede tegninger. Teksten er sat i vers med lidt forstørrede typer. Lix 16.

Bøger, som også handler om skilsmisse og venskaber, er fx Frøken Fine skal til fødselsdag, 7-9 år, og Veronika lyder som harmonika, 9-12 år. Med hensyn til sværhedsgrad lægger denne nye serie sig midt mellem disse to titler.

Rigtig gode bøger om venskaber og tanker om skilsmisse set fra barnets side.