Bøger / skønlitteratur / roman

Blodrøde spor


Beskrivelse


Krimi. Da den aldrende enkemand Rufus bliver fundet død, lyder kendelsen på selvmord, men det er kriminalassistent Thornhill ikke tilfreds med. Han graver i sagen, som involverer mange personer, herunder hans egen kone Edith, da dødsfaldet viser sig at have tråde tilbage til mystiske dødsfald i 1938.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2003

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. dec. 2003

Med denne er der nu 6 oversatte kriminalromaner i serien om kriminalassistent Thornhill og ikke mindst den lille by Lydmouth. Thornhill er stadig omdrejningspunktet, men i denne roman er fokus også sat på Edith, hans kone. Hun deltager i begravelsen af en ældre mand, som stammer fra en lille by i nærheden af Lydmouth, hvor hun kom meget som ung pige, og hvor der i 1938 skete nogle mistænkelige dødsfald, som berørte hende meget. Ved begravelsen træffer hun flere personer, som hun har haft noget at gøre med dengang i ’38, og da hun samtidig - med rette - mistænker sin mand for at være hende utro, så siger det sig selv, at hun ikke har det så let. Den gamle mand har tilsyneladende begået selvmord, men der er også nogle, der mener, at der må være tale om mord, og der bliver igangsat nogle undersøgelser, og da der så sker et mord til, ja så tager begivenhederne fart. Andrew Taylor er blevet kaldt fornyeren af den klassiske engelske krimi, og jeg synes da også at hans roman er af den rigtig hyggelige slags, hvor brikkerne til puslespillet ganske langsomt falder på plads. En ting er kriminalgåden, men ligeså vigtig, synes jeg, er de tætte og gode beskrivelser af det snærende lille samfund og relationerne indbyggerne imellem dengang midt i 50’erne.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2004

af

af

Irene Aagaard

d. 19. apr. 2004

Forlader kriminalassistent Thornhill sin kone og sine børn for at flytte sammen med journalisten Jill Francis? Eller vælger han at blive i sit ægteskab for at opnå den attraktive avancementsstilling, ...


Jyllands-posten

d. 10. feb. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. feb. 2004


Politiken

d. 20. mar. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. mar. 2004


Jyllands-posten

d. 3. feb. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. feb. 2004