Bøger / skønlitteratur / roman

Sort lune : kriminalroman


Beskrivelse


Kriminalroman. En ung pige bliver fundet myrdet i det idylliske Peak District. Da kriminalassistenterne Ben Cooper og Diane Fry begynder at grave i sagen, viser det sig at både hændelser i fortiden og nutiden spiller en afgørende rolle i opklaringen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2004

af

af

Karsten Just

d. 25. mar. 2004

Endnu en kriminalroman fra den engelske provins. Ja så sandelig, men en gedigen og velskreven en af slagsen. Stephen Booth debuterer med dette første bind af ind til videre fire bind om kriminalassistent Ben Cooper og kriminalassistent Diane Fry, et samarbejde der giver mange problemer, men også tyder på at udvikle sig i den rigtige retning. I Peak District i Derbyshire forsvinder en ung pige. Cooper og Fry er på sagen, som udvikler sig eksplosivt, da pigen findes, dræbt. Pigens far er en fremtrædende forretningsmand, men hvorfor optræder han så akavet, uden at vise følelser, og hvorfor opfører den gamle mand, som fandt pigen, sig så mistænkeligt. Sagen viser sig at have tråde tilbage til fortiden, og nutiden i det idylliske landskab er måske ikke så idyllisk endda. Sproglig spændstig, med et portrætgalleri af ganske almindelige mennesker, som alle har deres at slås med, med en natur der hele tiden spiller med som baggrund for handlingen, og med Cooper og Fry, og deres interne opgør, er dette en spændende krimi, som forhåbentlig vil udvikle sig i de følgende bind, så vi får forklaringen på de frustrationer der ligger og ulmer under overfladen.


litteratursiden.dk

d. 29. juni 2004

af

d. 29. juni 2004

Mordet på den unge Laura skaber uro i det ellers ret fredfyldte Derbyshire Peak-område. Stephen Booth kommer godt rundt om såvel personer som lokalsamfund i sin nye, herlige og rigtig "engelske" krimi...


Weekendavisen

d. 20. aug. 2004

af

af

Bo Bjørnvig

d. 20. aug. 2004


Berlingske tidende

d. 26. juli 2004

af

af

Keld Nissen

d. 26. juli 2004