Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bo og Betinna : børneroman i fire dele


Beskrivelse


Fire historier om Bo og Betinna, der bor sammen med far og mor i en kristen familie. Vi hører om indflytningen i deres hus, en ferietur, en ny lillebror og juleforberedelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2010

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 22. sep. 2010

Højtlæsningsbog fra 5 år. Selvstændig læsning fra ca. 10 år.

Denne "børneroman i fire dele" består af 3 børnebøger, udgivet første gang i 1980'erne, samt en nyskrevet julehistorie. Historierne handler om Bo og Betinna, som bor sammen med deres forældre. Vi hører om, hvordan familien flytter ind i deres hus, om en ferietur, om at få en lillebror og om juleforberedelser. Familien er troende kristne, og mange steder i teksten inddrages Gud i handlingen, hvor der fortælles både om aftenbøn og om livet efter døden på "den nye jord". Bogens tekst er velskrevet, men de vel artige børns talesprog og familiens hele omgangsform virker på mig gammeldags og ikke helt ægte. I den nyskrevne historie dukker ord som computerspil og mobiltelefon op - ord der af gode grunde ikke optræder i de 3 historier fra 80'erne, selvom bogens 4 afsnit tidsmæssigt hænger direkte sammen. Handlingen er generelt stillestående og personerne udvikler sig ikke nævneværdigt. Illustreret med barnlige stregtegninger og vignetter.

Bogen ligger fint i forlængelse af et forfatterskab, der hovedsagelig består af kristne børnebøger, udgivet under forfatternavnene Bodil Sangill og Bodil Andersen. Kan sidestilles med andre af forlagets børnebøger med kristent budskab.

Alt i alt en bog med nogle lidt stillestående hverdagshistorier, der egner sig bedre til højtlæsning, fra ca. 5 år, end til selvstændig læsning. Bogens religiøse indhold vil på mange virke fremmedartet og af samme grund måske også påklistret.