Bøger / faglitteratur

Børns liv og arbejde : i 1800-tallets landbosamfund


Beskrivelse


Om landbobørnenes egne oplevelser af barndommen i 1800-tallets landbosamfund. Med indblik i familien, dagligdagen, maden, skolegangen og ikke mindst de lange arbejdsdage, hvor de fleste børn kom ud og tjene allerede før konfirmationen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 17. mar. 2017

Bearbejdede vidnesbyrd om opvæksten i 1800-tallets landbosamfund. Bogen er meget interessant, hvis man vil vide noget om 1800-tallets landboliv og barndommen på den tid.

i 1950'erne indsamlede Nationalmuseet erindringer skrevet af mennesker der var født i sidste halvdel af 1800-tallet. Dette materiale har forfatteren brugt som baggrund for denne bog, og det er derfor landbobørnenes egne oplevelser af barndommen der formidles. Vi får indblik i familien, dagligdagen, maden, skolegangen og ikke mindst de lange arbejdsdage, hvor de fleste børn kom ud og tjene allerede før konfirmationen. Bogen indeholder malerier og fotografier fra tiden.

Bogen er letforståelig, og beretningerne er fint bearbejdet, så de forskellige temaer bliver samlet i kapitler. Billedmaterialet understøtter teksten på en fin måde, og man føler sig både klogere og godt underholdt efter endt læsning.

Hvis man vil vide mere om barndommen i 1800-tallet er Barndommens landDet daglige brød et godt sted at starte. I Det daglige brød kan man læse mere om den tids livsvilkår for landbefolkningenHvis man vil vide mere om barndommen i 1800-tallet er Barndommens land et godt sted at starte. I kan man læse mere om den tids livsvilkår for landbefolkningen.