Bøger / skønlitteratur / roman

Bortført


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


16-årige Amalie forlader sine venner under en badmintonkamp for, i hemmelighed, at mødes med en ældre dreng. Men pludselig er Amalie forsvundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 21. mar. 2018

Nervepirrende spændingsbog om 16-årige Amalie som bortføres en mørk aften og holdes indespærret, isoleret fra omverdenen. Bogen har lix 21. For læsesvage unge og voksne.

16-årige Amalie skal mødes i hemmelighed med en 23-årige dreng som hun har sms'et med, lige efter en badmintonkamp med sine tre bedste veninder, Lærke, Nynne og Frida. Hun beslutter sig for at stikke af fra kampen med veninderne inden den er helt færdig, så hun kan nå at mødes med drengen til den aftalte tid. Men herefter er der ingen som hører fra Amalie. Først føler veninderne sig svigtede og skuffede, men da politiet møder op på skolen for at tale med hele klassen, går det op for dem, at noget er helt galt. Amalie er forsvundet.

En god, gedigen spændingsbog som holder læseren fængslet. Bogen er svær at lægge fra sig, den er velskrevet og både plot og personkarakteristik er veludviklet og godt sammensat. Selv om hovedpersonerne er unge 16-årige, kan voksne sagtens leve sig ind i både problemstillinger og i historien.

Ønsker man at læse en anden letlæst spændingsbog for unge og voksne, som også handler om en bortførelse, kan bogen Det forsvundne barn anbefales. Den har lix 22.