Bøger / skønlitteratur / roman

Fars pige


Beskrivelse


Krimi fra Cape Town hvor kommissær Faizal anklages for at stå bag sin datters forsvinden og er nødt til at bede en ekspert i forsvundne børn om hjælp. Det bliver en kamp med tiden og mod såvel kollegaer som barske bander.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 8. jan. 2015

Bandekriminalitet i en af verdens smukkeste storbyer kombineret med interne stridigheder i politiet og med politiske undertoner - så er rammen sat for en spændende læseoplevelse for især krimilæsere, men også for turister til Cape Town.

Da kommissær Faizals datter forsvinder, anklages han af både en ensporet kollega og sin fraskilte kone for at stå bag. Efterforskningen går derfor helt i stå, så Faizal inddrager Clare Hart, som er journalist og ekspert i sager om børn forsvundet i Cape Town. Samtidig er en barsk krig i gang mellem byens hårde bander, og den trækker spor fra townships ud i hele byen. Dertil kommer politiske og racemæssige problemer både aktuelle og tilbage fra apartheid-tiden. Alle spor krydses, opgør finder sted, og læserne føres med sikker forfatterhånd gennem samfundslag og grupperinger frem mod det endelige opgør.

Forfatteren kender helt klart både sin by og det politiske samt politimæssige univers i byen, og hun sætter elementerne fint sammen til en rigtigt spændende historie. Især skildringerne af det ubarmhjertige kriminelle miljø er stærk læsning, men også elementet med de indbyrdes magtkampe og korruption i politiet står stærkt.

Deon Meyers to bøger med Benny Griessel og Caryl Fereys Zulu foregår alle i Cape Town, og specielt den sidste minder en del om denne, som egentlig er bind 3 af indtil videre 5 med Faizal og Hart. Kom med resten!.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 2. feb. 2015

I det nye Sydafrika, der kæmper mod vold og korruption, bliver en politimands lille pige bortført. Barsk og ubehagelig realistisk roman fra den sydafrikanske aktivist og forfatter. Det er ikke mange s...


Berlingske tidende

d. 14. feb. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. feb. 2015


Weekendavisen

d. 23. jan. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 23. jan. 2015