Bøger / skønlitteratur / roman

Brændingen : kriminalroman


Beskrivelse


Kriminalroman. Et kvindelig findes på en strand ved den engelske sydkyst, og kort efter bliver kvindens 3-årige datter fundet i live i en nærliggende by. Sporene peger mod 2 forskellige mænd, men løgne og fortielser vanskeliggør politiets arbejde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2000

af

af

Elsebeth Kristensen

d. 12. sep. 2000

To drenge finder liget af en nøgen kvinde på en strand i Sydengland. Kvinden er druknet og har været udsat for vold. Det er forbrydelsen, og den beskrives detaljeret i den første del af bogen inden opklaringsarbejdet går i gang. Politiet mistænker to mænd, den myrdedes mand og en andenrangs mandlig skuespiller. Opklaringsarbejdet afslører mange småkriminelle aktiviteter, hule venskaber, løgne og fortielser under den tilsyneladende idylliske overflade. Forfatteren lader læseren deltage i opklaringen mens hun lægger falske spor ud for at samle trådene til sidst. Handlingen fortælles i et roligt fremadskridende tempo, og selv om det er sex, vold og mord er der ingen udpenslinger. Der er også blevet plads til nogle sidehandlinger, bl.a. en lille kærlighedshistorie mellem den ene politibetjent og en kvinde fra den lille sydengelske by. Det er en dejlig typisk engelsk krimi. Forfatteren udkom første gang på dansk i 1993 med En velbevaret hemmelighed og der er siden kommet ca. 1 bog om året fra hendes hånd, senest Krudtønden fra 1999. Samtlige hendes bøger på nær Krudttønden er filmatiseret og de genudsendes lige nu i dansk tv.


litteratursiden.dk

d. 15. feb. 2001

af

af

Susanne Gilling

d. 15. feb. 2001

"Brændingen"s åbningsscene beskriver en kvindes lemlæstede krop, der ligger livløs på en strand langs den engelske sydkyst. I nærheden af liget går en lille 2-årig pige rundt, efterladt, mutters alene...


Politiken

d. 21. sep. 2000

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. sep. 2000