Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Brand i Mølleparken


Beskrivelse


I Mølleparken nr. 10 bor der både danskere og udlændinge, unge og gamle, enlige og store familier. De lærer efterhånden hinanden at kende og kan hjælpe hinanden med mange af hverdagens små og store problemer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 1995

af

af

Ulla Harne

d. 18. dec. 1995

I beboelsesejendommen Mølleparken nr. 10 er der ni lejligheder. Her bor ganske almindelige mennesker, unge og gamle, danskere og udlændinge, enlige og store familier. Umiddelbart har de ikke meget til fælles, men efterhånden lærer de hianden bedre at kende og kan hjælpe hinanden på tværs af forskellighederne. Dette er andet bind i serien om Mølleparken, og vi får løsningen på nogle af historierne fra første bind og hører nærmere om de mange beboere. Der sker både gode ting og ulykker, og som i det virkelige liv, er der ikke altid en slutning på historierne, men man kan selv digte videre, indtil næste bind eventuelt udkommer. Det er små enkle skildringer af hverdagssituationer, som vi alle kan komme ud for, og de giver et ganske godt billede af almindelige menneskers liv i Danmark i dag. Bogen er beregnet til tosprogede voksne og unge, som ikke kan så meget dansk, men også læsesvage danskere kan få glæde af den lille serie.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 1995

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 1995

I den anden bog i serien om beboerne fra Mølleparken - en ny serie for tosprogede unge og voksne som er blevet præmieret i forlagets konkurrence om den bedste bog for målgruppen - bliver læseren ført videre rundt i de ni familiers dagligdag i boligkomplekset i Rosby. Realoplysninger - som f.eks. kursustilbud for indvandrere - blandes med det fiktive, så læseren også får en lille romance mellem ekspedienten, Rikke, og Youssif Kassim, flygtning fra Irak. Vi får indblik i, hvordan børnepasningsproblemer godt kan klares på tværs af kultur- og familiemønstre, men også fru Larsens personlige tragedie bliver læseren engageret i, hvor i verden vi nu end er født. Ordlyden i officielle skrivelser og breve fra stat og kommune bliver sat op i samme form, som vi møder dem i hverdagen, og dette giver lærer og elev oplagte samtalemuligheder i formidlingssituationen. Serien har gode kvaliteter som "brugslitteratur" og vil fra 15 år være lige velegnet til enkeltmandsundervisning, holdundervisning og klasseundervisning, hvor formidlingen i alle tre tilfælde spiller en rolle. Serien vil også kunne finde anvendelse i den almindelige specialundervisning på de ældste klassetrin.


Folkeskolen

Årg. 113, nr. 26/27 (1996)

af

af

Ellen Widding

Årg. 113, nr. 26/27 (1996)