Bøger / faglitteratur / opskrifter

Byens bedste brød : og andet godt fra ovnen


Beskrivelse


Opskrifter på brød, som egner sig til morgenmad, madpakker og sandwich, mellemmåltidet eller som tilbehør til aftensmaden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 15. okt. 2010

Kogebogen giver opskrifter på brød og andet bagværk, der vil være velegnet i enhver familie til hverdag og til festlige lejligheder. Der er stor interesse for hjemmebagning, og bogens farvestrålende layout vil sikre stort udlån.

Forfatteren er kendt som konditor, og hendes første bog Byens bedste kager er suverænt god, da alle opskrifter giver et godt resultat i første forsøg. Sådan er det ikke helt med Byens bedste brød. Den er lige så inspirerende med spændende nye sammensætninger af meltyper, kerner og krydderier, men hendes foretrukne bagemetode virker ikke i min ovn. Det er ærgerligt for en ellers god og grundig kogebog, at der ikke tages forbehold overfor privatovnes forskellighed. Til gengæld er opskrifterne enkle og lette at følge, og der er gode råd om æltning og brug af surdej. Der er opskrifter på hvede- og rugbrød, boller, flutes og kiks, samt madbrød som pizza, pølsehorn, madsnegle og tærter. Dertil kommer opskrifter på tilbehør som pesto og tapenade.

Af alle de mange kogebøger om brødbagning minder den mest om Varm på brød og lun på boller. Opskrifterne er forskellige, men det er samme typer brød. De har begge et indbydende layout, men Byens bedste brød er endnu flottere i farvesammensætningen.

Flot, inspirerende kogebog, hvor opskrifterne måske skal justeres af den enkelte, men som giver en vældig lyst til at bage selv.