Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Byens bedste politibetjent


Beskrivelse


Den talende hund Villy Vov vil gerne hjælpe og bliver tilfældigt vikar på politistationen, da han kommer for at anmelde et tyveri. Villy kan hverken læse eller skrive, men opklarer tyverierne på sin helt egen måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 25. okt. 2012

Til oplæsning for børn på 5-9 år og til den første selvlæsning er her de 2 første bind i en serie på 4 sjove illuderede nonsensfortællinger om den talende hund Villy Vov og hans bedrifter.

Villy Vov kan tale, og i begge bøger forklæder han sig og fungerer som vikar i en profession. I Dyre-læge for børn er han vikar i sit eget hjem, da hans ejer børnelægen er blevet ramt af et maveonde. Han holder konsultationen åben, selv om han hverken kan læse eller skrive. Han kurerer tykke børn med kostplaner, maler røde hunde på en dreng etc. I Byens bedste politibetjent bliver han overladt til at passe skranken i et par timer. Iført kasket og uniform opklarer han flere forbrydelser, inkl. tyveriet af hans ejers pung. Det foregår i hundetempo, hvor der er tid til at sove og spise. Historierne er skrevet i et meget simpelt og dialogfyldt sprog. Hver bog slutter med en forsmag på næste bind ved et optryk af de første 4-8 sider i bogen. Forfatteren har siden 70'erne været yderst produktiv på tysk. Hun har bl.a. en lang serie om den talende elefant Benjamin. Kun 5 ældre titler er oversat til dansk, og kun en enkelt om elefanten: Benjamin som sherif, 1998.

Der findes flere oplæsningsbøger med talende dyr - også hunde, men noget særligt ved Villy Vov-bøgerne er, at hunden forklæder og opfører sig som menneske, men beholder sine hundevaner.

2 sjove bøger, der på mange områder virker lidt gammelkendt og set før. Men de vil uden tvivl fornøje både børn og bedsteforældre.