Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Charlie Monrad & Rosset - venner, fjender og fodbold


Beskrivelse


Nordstjernens Galakse klarer sig rigtig dårligt og er tæt på nedrykning. Noget må ske. Anføreren Charlie Monrad lægger en plan og tager mange midler i brug for at gennemføre den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 26. nov. 2014

Fodboldholdet Nordstjernens Galakse klarer sig rigtig dårligt i turneringen og der skal ske noget for at vende situationen. For 9-12 år.

Charlie Monrad er anfører for et taberhold, men det går ikke ud over hans ambitioner om at blive udtaget til at spille en opvisningskamp ved VM senere på året, så han skriver et langt brev til arrangøren. Det håndkrevne brev fylder de første 130 sider af bogen og beskriver træneren og holdets anstrengelser for at opnå bare nogle få gode resultater. Anden del af bogen fortæller, hvordan det gik. Forfatteren Dave Cousines er et nyt bekendtskab, og bogens slutning tyder på, der kommer flere bøger om Nordstjernens Galakse fra ham. Bogen er sat i en håndskriftslignende typografi og teksten suppleres af faktabokse, fodboldkort med præsentation af spillerne, tegninger og beskrivelser af kampene.

En underholdende beskrivelse af Charlie Monrads kamp med sit hold, sine venner, sin søster, træneren og sig selv. Der er gode beskrivelser af situationer på og udenfor fodboldbanen, men de mange kampbeskrivelser kan godt gøre den lidt langtrukken.

Andre gode beskrivelser af fodbold og venskaber: Luigi Garlandos serie Mål, fx En hård begyndelseNi mod ni og Daniel Zimakoffs serie om FC Mezzi, Ni mod niAndre gode beskrivelser af fodbold og venskaber: Luigi Garlandos serie Mål, fx En hård begyndelse og Daniel Zimakoffs serie om FC Mezzi, .