Bøger / faglitteratur

Chirunning : en revolutionerende tilgang til ubesværet, skadefrit løb


Beskrivelse


Med udgangspunkt i principper fra Tai Chi beskrives det hvordan man kan lære at løbe ubesværet og uden medfølgende fysiske skader.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. mar. 2011

Bogen om chirunning henvender sig til løbere, især motionsløbere, som ønsker at løbe langt, eller løbere, som er plaget af mange skader. Chirunning er en måde at løbe på, som skulle gøre, at man løber mindre anstrengt end ved "almindeligt powerløb", og at man minimerer risikoen for skader.

Forfatterparret Dreyer har introduceret chirunning-metoden, og 1. udgave af bogen kom på amerikansk i 2004. Begrebet er nu også dukket op i Danmark, men bortset fra den amerikanske bog, som et par biblioteker har anskaffet, har det kun været muligt at finde lidt om chirunning på forskellige løbesites. Forfatterne har udviklet teknikken med udgangspunkt i tai chi, og grundlaget for teknikken er kort sagt, at man skal lære at løbe som et barn igen. Man skal udnytte tyngdekraften ved at læne sig lidt forover i anklen, fokusere på at lande på midtfoden i stedet for på hælen, dreje i bækkenet og have afslappede lemmer. I bogen er der en meget grundig beskrivelse af tankerne bag teknikken og hvordan man lærer den, der er løbeprogrammer, løb i bakket terræn og lidt om chi og kost.

Denne bog er den første om emnet på dansk.

Det er godt, at der er kommet en bog om chirunning på dansk, men sammenblandingen af tankerne bag tai chi, og selve beskrivelsen af metoden kan måske afskrække nogen. Forfatterne lægger ikke skjul på, at det tager tid at tilegne sig løbestilen, det er ikke noget, der lige bliver klaret på et par træningsture, men så lover de også gode resultater - bedre løbestil, færre skader og hurtigere tider.Informationer og udgaver