Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Chokolade til morgenmad


Beskrivelse


Fortællingen om unge Courtneys tætte og tragiske venskab med veninden Janet og deres møde med voksenlivets store følelser og skuffelser i en high society krog af verden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 19. jan. 2017

En fortælling for alle om påtaget nonchalance, om lejligheder i New York, afdankede Hollywoodstjerner, familietragedier, intellektuelle beatniks og kostskoleforelskelser, med femtenårige Cortney Farrel som hovedperson.

Efter en uheldig hændelse med sin kostskolelæreinde er Courtney tvunget til at flytte hjem til sin selvoptaget mor i Hollywood og siden New York. Cortney føler sig forsømt og misforstået og udforsker de mørke sider af byernes high society-miljø, alt imens vi følger venskabet til veninden Janet. "Chokolade til morgenmad" er oprindelig skrevet i 1956, den blev udsolgt for forlaget og glemt, men er med opbakning fra Emma Straub genudgivet.

Pamela Moores fortælling er en klassiker, langt foran sin tid, utrolig velskrevet og fængende. Forordet af Straub gør bogen endnu mere spændende og vedkommende; man sidder med følelsen af, at have fundet en glemt skat. Moore er ikke længere iblandt os, hun begik selvmord i 1964, men hendes skarpe samfundskritik og beskrivelse af de hårde teenageår er i den grad levende. Denne roman med rette er tilbage på hylderne.

Læsere af denne bog ville synes godt om GlasklokkenFordelene ved at være en bænkevarmerGriberen i rugen (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup) af Sylvia Plath, Fordelene ved at være en bænkevarmer af Stephen Chbosky og Griberen i rugen af J. D. Salinger , som alle er skrevet i samme ånd og behandler samme emnerLæsere af denne bog ville synes godt om Glasklokken (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup) af Sylvia Plath, af Stephen Chbosky og Griberen i rugen af J. D. Salinger , som alle er skrevet i samme ånd og behandler samme emnerLæsere af denne bog ville synes godt om Glasklokken (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup) af Sylvia Plath, Fordelene ved at være en bænkevarmer af Stephen Chbosky og af J. D. Salinger , som alle er skrevet i samme ånd og behandler samme emner.


Berlingske tidende

d. 18. feb. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. feb. 2017


Weekendavisen

d. 17. feb. 2017

af

af

Johanne Mygind

d. 17. feb. 2017


Kristeligt dagblad

d. 3. feb. 2017

af

af

Niels Gunder Hansen

d. 3. feb. 2017