Bøger / faglitteratur

Da Danmark fik vinger : vindmøllehistorien 1978-2018


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 13. mar. 2018

Bog om 40 års vindmøllehistorie i Danmark og om hvordan Danmark blev en markant katalysator på vindmølle-området. For interesserede i vindkraftområdet, herunder energiforsyning samt bæredygtighed og grøn omstilling. Kan også bruges i opgavesammenhænge fra gymnasium-niveau.

Historien om den moderne danske vindmølle og dens rolle for energiforsyning, eksport og arbejdspladser er blevet kaldt et vindmølle-eventyr, som det står i bogen. Bogen præsenterer 40 års historie og berører samtidig mange samfundsmæssige problemstillinger vedr. demokrati, bæredygtighed, teknologi og erhvervsudvikling. Bogen går kronologisk frem fra forhistorien og græsrødderne til at vi har en industri. Enkelte kapitler fokuserer også på de politiske vinkler og diskussioner som fx da støj blev et tema i debatten. Forfatter Flemming Petersen er uddannet historiker og har været museumsinspektør på Energimuseet 1985-2017.

Et flot værk, hvor emnet er fint formidlet med en god vægtning af tekst, fotos og information. Et aktuelt emne som vil interessere bredt.

Der findes også den omfattende og bredt orienterede Fra husmøller til havmøllerDet danske vindmølleeventyrMænd i modvind. Nævnes bør også Det danske vindmølleeventyr samt Mænd i modvindDer findes også den omfattende og bredt orienterede Fra husmøller til havmøller. Nævnes bør også samt Mænd i modvindDer findes også den omfattende og bredt orienterede Fra husmøller til havmøller. Nævnes bør også Det danske vindmølleeventyr samt .