Bøger / skønlitteratur / roman

Dagen bringer : i 500-året for Martin Luthers reformation


Beskrivelse


Om teologen Martin, der på 500-året for Luthers teser i Wittenberg, opslår teser på Christiansborg. Jesus er sandheden, og der skal ikke være dialog, men modsvar mod andre religioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. mar. 2017

Roman skrevet i anledning af 500-året for reformationen. Handler om en nutidig Martin, der vil reformere kirken og værne imod indflydelsen fra buddhismen og islam. For voksne med interesse for kristendom.

Historien bliver fortalt fra et jeg til et du. Man følger jegets (Martins) fortid og nutid. I nutidssporet er han kommet med i en "Kutterbroderorden" - en art munkevæsen i "Den Ny Kirke" anno 2017. Datidssporet følger barn/ungdom og op til nutiden. Munkeordenen lukkes ned, og Martins bror, Andreas, vender hjem fra soldatertjeneste. Sammen vil de forsøge at reformere den danske kirke og skabe et modsvar til islam og vesterlandsk buddhisme. Martin opslår teser på Christiansborg på 500-året for Luthers teser.

Historien om en Martin, der vil reformere kirken i dag, begynder interessant, men fænger ikke på længere sigt. Faglitterært stof samt forkyndelse er her tilsat en skønlitterær ramme, og det gør bogen tung. Det er ikke den skønlitterære historie, der er i fokus, men budskabet: "Nerven i vores kristentro og danskhed står i fare for at blive pillet fra hinanden af både buddhismens tankespind og Koranens absolutte krav om at erobre verden. Men vil vi ikke slås for vores kristne tro og vores danskhed?". Når man af og til fanges af historien om Martins liv, bremses læselysten af det forkyndende og trosbeskrivende.

To romaner, der på succesfuld måde anvender reformationstiden som ramme, er: Broder JacobLykkelige Kristoffer og Lykkelige Kristoffer (Ved Esther Kielberg)To romaner, der på succesfuld måde anvender reformationstiden som ramme, er: Broder Jacob og (Ved Esther Kielberg).


Kristeligt dagblad

d. 19. apr. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 19. apr. 2017