Omfattende værk om tendenser i dansk design i perioden 2000-2015 . For designinteresserede.
Bogens mission er at præsentere dansk design og designkultur efter år 2000. Dette gøres via en længere række tekster fra danske designforskere og designformidlere. Teksterne har hver sit fokus, men samlet giver de et overblik. Bogens kapitler er inddelt efter emne, og omhandler hver sin type design som fx det offentlige rum, kroppen kunsthåndværk og boligen. Hvert emne består af tekster, men rummer også interviews med designere. Bogen afsluttes med en tidslinje hvor udstillinger, produkter og andet sættes ind i en kronologisk sammenhæng. I marts 2016 åbnede Designmuseum Danmark en udstilling med samme navn som bogen, og hvor de fleste af bogens objekter var udstillet. Bogens redaktør Lars Dybdahl er forskningschef på Designmuseum Danmark. Han står bag en række udgivelser, primært om forskellige typer design.
En flot, fyldig og stramt designet udgivelse, der kommer i dybden med mange aspekter af nyt dansk design, og de tendenser, der har været skelsættende fra 2000 til 2015. De korte tekster kommer vidt omkring, men laver et stort helhedsbillede. De talrige fotos og illustrationer underbygger teksten flot, og skaber et monumentalt værk om dansk designhistorie uden sidestykke.
Der findes ikke et andet omfattende værk om nyt dansk design. Bøger som fx 101 danske designikoner af samme forfatter, har et retrospektivt fokus.