Bøger / faglitteratur / håndbøger

Dansk flora


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bestemmelsesflora for danske vildtvoksende planter med både beskrivende nøglepunkter og beskrivelser af de enkelte arter.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. mar. 2012

Denne 2. udgave af den nye danske flora, som udkom i 2006, henvender sig til samme relativt brede kreds af fagbotanikere og interesserede, særligt kyndige amatører.

2. udgave er i samme layout og udstyr som 1. udgave, der var den første nytegnede og helt nyskrevne danske flora i mange år. Den blev ved udgivelsen fremhævet. Bl.a. for illustrationer, beskrivelser og nøglepunkter og det var denne lektørs forventning, at den ville få et bredere publikum end tidligere floraer på det niveau. Der er overordnet ikke ændret meget i den nye udg., og brugergruppen må formodes at være den samme kompetente og krævende gruppe som ved 1. udgave. De ændringer, der er, er dels af rent sproglig karakter eller opdateringer af forskellige arters udbredelse. Det sidste betyder bl.a., at en del nye arter er medtaget og andre er gledet ud, og betænker man, målgruppens niveau, bør det være den nye udgave der præsenteres på bibliotekerne.

Ny udgave af den førende danske flora, der oprindeligt udkom i 2006, og som allerede er etableret som "floraen".

Denne nye udg. af den danske flora udkom første gang i 2006. Der er tale om mindre rettelser og ændringer, men væsentlige for målgruppen, som forventes at have interesse for endog meget marginale ændringer i, hvilke arter, de kan finde og hvor.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2006

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. maj 2006

Gyldendal præsenterer her en helt nyforfattet, nytegnet og nyindrettet bestemmelsesflora for danske vildtvoksende planter - og det er en sjælden begivenhed. Der er kun kommet en lille håndfuld af slagsen over det sidste par hundrede år. Denne kombinerer nogle af fordelene fra flere af de tidligere. Den har således både beskrivende nøglepunkter og beskrivelser af de enkelte arter. Den indeholder desuden flere illustrationer end tidligere floraer, og der er arbejdet bevidst med at popularisere det botaniske fagsprog, så den kan benyttes af en bredere kreds end egentlige fagbotanikere. Hvor det er nødvendigt, gør henvisninger til specialartikler det muligt for den særligt interesserede at søge dybere i andre kilder Som helhed er der tale om en vellykket og moderne bestemmelsesflora, og det er mit indtryk, at det er lykkedes at skabe et redskab, der kan bruges af en bredere kreds end de tidligere. Et godt og omfattende register med både danske og latinske navne sikrer en hurtig genvej, hvis man på forhånd har et gæt, mens en forklarende ordliste hjælper dem, hvis botaniske grundviden måske er blevet lidt rusten. Med Dansk flora har vi fået et smukt og vellykket værktøj, som bliver standard mange år fremover.


Skoven

Årg. 45, nr. 2 (2013)

af

Årg. 45, nr. 2 (2013)


Kaskelot

Nr. 159 (2006)

af

af

Rasmus Elvekjær

Nr. 159 (2006)


Praktisk økologi

Årg. 26, nr. 6 (2006)

af

Årg. 26, nr. 6 (2006)


Flora og fauna

Årg. 112, h. 4 (2006)

af

Årg. 112, h. 4 (2006)


Aktuel naturvidenskab

2006, nr. 4

af

af

Peter Wind

2006, nr. 4


Entomologiske meddelelser

Bd. 75, h. 2 (2007)

af

af

Hans Peter Ravn

Bd. 75, h. 2 (2007)


Urt

Årg. 30, nr. 3 (2006)

af

af

Peter Wind

Årg. 30, nr. 3 (2006)